Is de start-up cultuur de bedrijfscultuur van de toekomst?

Artikel van Angelique Slob, gepubliceerd in Management Team, april 2016

Is de start-up cultuur de bedrijfscultuur van de toekomst?

Ongelimiteerde vakantiedagen, hackathons, een maand met je team op Bali wonen, zelf je salaris bepalen, een jaar op reis terwijl je op afstand werkt…. je collega’s die overal ter wereld wonen en werken….

Ik zie het allemaal voorbij komen, de “best practises” van de werkplek van de toekomst: een cultuur met heel veel vrijheid, verantwoordelijkheid en transparantie, en waar talenten over de hele wereld wonen en werken. Nee, dit is geen toekomst muziek meer. Een aantal organisaties, meestal in de start-up scene, creëren heel bewust dit soort culturen. En ja, “toevallig” zijn het heel succesvolle start-ups.

Het lijkt alsof zij de sleutel tot succes hebben gevonden met deze cultuur, soms zonder kantoor en met remote teams, maar altijd met heel veel vrijheid, grote betrokkenheid en veel ondernemerschap. En als zij, met hun coole start-up cultuur zo succesvol zijn, dan moeten we ons toch wel gaan afvragen:

Is de start up cultuur de cultuur van de toekomst? En moeten we allemaal “over” om in de toekomst nog succesvol te zijn?

De opkomst van de start-up cultuur

Zoals de industriële organisatie de organisatievorm van de 20e eeuw was, zo is de start-up cultuur de organisatievorm van de 21e eeuw.

Door de opkomst van de informatie maatschappij in de 2e helft van de 20e eeuw ontstond er behoefte aan een ander soort organisatie vorm. Werken met kennis en informatie stelt beduidend andere eisen aan organisaties, waardoor, wil een organisatie succesvol zijn, zij zich op een andere manier moet organiseren.

Kort gezegd is het in deze organisatievorm belangrijk dat medewerkers autonoom zijn, dat er kennis wordt uitgewisseld, dat er een gelijkwaardige relatie is tussen medewerkers en werkgever.

Deze ontwikkeling is zichtbaar in alle organisaties met digitale (kennis)werkers. De afgelopen decennia zien we een geleidelijke verschuiving in arbeidsrelaties naar meer gelijkwaardigheid, meer flexibilisering en meer vertrouwen.
Het verschil is dat deze pioneers niet kiezen voor een geleidelijke verandering, zij kiezen voor een heel andere aanpak. Bij de start van hun bedrijf creëren zij bewust van het begin af aan een cultuur met heel hoge niveaus van transparantie, vrijheid en verantwoordelijkheid.

De ‘Werkplek van de Toekomst’ wordt daar vorm gegeven, en vaak met goede resultaten.

De visie van de start-ups

Er zijn een aantal redenen waarom het juist de start-ups zijn die de pioneers zijn van nieuwe manieren van werken en nieuwe organisatie culturen. Bij het opzetten van een start-up hoort vaak ook een visie over ‘het soort bedrijf” dat zij willen creëren. Elementen als zingeving, vrijheid en werkgeluk worden steeds belangrijker, met name voor innovatieve, hoogopgeleide professionals in het algemeen en voor millenials in het bijzonder. Werk is dan niet langer een manier om te leven, maar een manier van leven.

De founders willen een andere cultuur creëren dan de traditionele culturen waar hun vaders and moeders in werkten, en hun bedrijf vormgeven naar hun eigen wensen en ideeën. En deze visie is niet alleen ideëel; deze pioneers snappen daarnaast heel goed dat hun succes afhankelijk is van het creëren van een cultuur waar ze de beste talenten kunnen aantrekken en waar die talenten het meest productief zijn. Een cultuur met veel vrijheid, betrokkenheid en verantwoordelijkheid is het meest effectief voor innovatieve organisaties.

Ongehinderd door een management achtergrond

Als founder van een start-up zitten ze in de positie om hun bedrijf zo in te richten zoals zij het voor ogen hebben, en vaak zijn zij niet al eerder gevormd door een management achtergrond in een meer traditionele cultuur. En wanneer je een bedrijf vanaf de grond opbouwt, kun je het meteen zo vormgeven zoals je wilt. Een bestaande organisatie veranderen, is nu eenmaal lastiger.

Met als resultaat de start-up cultuur: vrije ‘jonge honden’ clubjes, die hun bedrijf vormgeven zoals zij willen, en belangrijker, waarvan zij weten dat het hun resultaat brengt.

vertrouwen2

Start-up cultuur de cultuur van de toekomst, niet alleen voor start-ups

Is de start-up cultuur dan de cultuur van de toekomst? Niet voor alle organisaties, zoals bijvoorbeeld een industriële omgeving of een ziekenhuis. Dat spreekt voor zich.

Maar voor bedrijven met digitale werkers zal deze start-up cultuur (in meer of mindere mate) inderdaad de cultuur van de toekomst zijn. Een cultuur met veel vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid is de sleutel tot succes voor organisaties waar innovatieve professionals werken.

Een start-up cultuur creëert ruimte voor innovatie, betrokkenheid en creativiteit. Daarbij is het het soort cultuur dat aansluit bij de behoefte van de millenials, dit is wat de medewerker van de toekomst nodig heeft, maar ook wil en verwacht. 

De bedrijven die zich zo inrichten kunnen de beste talenten aantrekken en behouden, en zijn daarmee in 2020 hun concurrentie een stap voor.

Remote teams

Een 100% remote team is niet voor alle bedrijven mogelijk of wenselijk. En dat geldt voor andere elementen van de cultuur. Ieder bedrijf heeft zijn eigen wensen en behoeften waar het gaat om cultuur. Maar het aanpassen aan de wensen van de werknemer van de toekomst is voor iedere organisatie van belang die in 2020 goede mensen wil aantrekken, de competitie een stap voor wil zijn en de beste resultaten wil behalen.

Want de succesvolle start-ups zijn een bedreiging voor de toekomst van bestaande organisaties. Niet alleen waar het gaat om het behalen van de beste resultaten in de markt, maar zij zetten tegelijk een nieuwe norm waar het gaat om het aantrekken van de beste talenten. 

Want waar dit soort culturen vandaag nog de uitzondering zijn, zijn zij morgen misschien wel de norm.

Angelique Slob is Chief Happiness Officer bij pinq Consult. PinQ consult helpt bedrijven met het managen van de Future of Work en met de transitie van old school werkgeverschap naar de organisatie cultuur van de toekomst: transparante culturen met veel vrijheid en verantwoordelijkheid en waar talenten locatie-onafhankelijk werken.

Bron: klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s