Geluk op je werk door Dalai Lama

Recensie geschreven door Marthe van der Molen voor Managementboek, mei 2016. Marthe van der Molen is adviseur organisatieontwikkeling bij Twynstra Gudde.

Geluk op je werk door Dalai Lama

Het thema floreren boeit mij al geruime tijd. Het vertrouwen geven aan en het verantwoordelijkheid nemen van medewerkers. Centraal in dit gedachtegoed staat werkplezier. Dit is de smeerolie waarmee eigenaarschap echt werkt.

dalai lama

Ik geloof dat werkgeluk de sleutel kan zijn om anders tegen werk aan te kijken en medewerkers effectiever te laten worden in hun rol. Ik was dan ook benieuwd naar dit concept en al helemaal benieuwd hoe de Dalai Lama dit in Geluk op je werk vanuit zijn perspectief bekijkt.

Geluk op je werk heeft een groot verbeeldend vermogen. De manier waarop het geschreven is, is alsof je zelf met de Dalai Lama in zijn werkkamer zit en vanaf de eerste rang de diepere gedachten meekrijgt rondom werkgeluk. Dit maakt dat het leest als een trein en dat je het op alle momenten van de dag erbij kunt pakken. De schrijver legt regelmatig de link met wetenschappelijk onderzoek naar werkgeluk. Hierdoor komen filosofisch perspectief en wetenschap goed bij elkaar.

Het boek komt al vrij snel met drie houdingen die mensen ten opzichte van werk kunnen hebben (gedachtegoed van Amy Wrzesniewski). Zo zijn er mensen die hun werk als werk zien en met name gedreven worden door een financiële beloning, mensen die werken om vooruit te komen en graag carrière willen maken en mensen die hun werk als roeping zien. Deze laatste categorie leidt minder snel aan verveling en heeft een groter gevoel voor richting en is vastberaden in die richting. Interessant is dat deze scheiding voor ieder vakgebied geldt. Ik besef dan ook dat het dus niet zo is dat mensen in de zorg alleen gedreven worden door hun roeping, wat wel vaak gezegd wordt en (gechargeerd) dat mensen in de financiële dienstverlening niet alleen maar worden gedreven door financiële beloning. De drie houdingen ten opzichte van werk komen binnen alles sectoren bijna evenveel voor.

Door het boek heen komen verschillende concepten naar voren die invloed hebben op werkgeluk. Door de oogharen heen zijn er grofweg drie mechanismen die volgens de Dalai Lama essentieel zijn voor het creëren van werkgeluk:

1. Het op kleine schaal werken aan positiviteit. Er zijn altijd manieren om dankbaar te zijn of zaken als een uitdaging te zien. Ieder mens heeft invloed op hoe hij zelf tegen de wereld aankijkt.

2. Het vergaren van zelfkennis op meerdere niveaus. Hierbij noemt de Dalai Lamai het belang van het zelfinzicht in iemands talenten en capaciteiten, maar ook diepere kennis van drijfveren en de manier waarop iemand handelt/overkomt op anderen. Belangrijk is wel dat iemand intrinsiek de wil heeft om te veranderen en gelukkiger op het werk te worden. Een goede vraag hierbij is: wat levert me het huidige gedrag op? Zou dat een reden zijn om te veranderen? In zelfkennis zit een hefboom omdat iemand door gebrek hieraan te zelfverzekerd kan zijn, dan wel te onzeker kan zijn over zijn eigen kunnen. Echte zelfkennis geeft innerlijke kracht. Iemand kan kritiek beter plaatsen en is minder afhankelijk van complimentjes om voldoening uit het werk te halen;

3. Het authentiek zijn. Veel mensen identificeren zich in sterke mate met hun rol of functie op het werk. Wanneer er iets gebeurt op het werk, heeft dit hoge impact op het persoonsbeeld en geluksniveau van iemand. Het is volgens de Dalai Lama dan ook zaak om balans aan te brengen in het leven en het naast werk ook vinden van andere zaken die waardevol voor je zijn. Deze bronnen van vreugde beïnvloeden je werkgeluk.

Samenvattend kan werken plezieriger worden wanneer we de kloof die iemand ervaart tussen wie hij is en wat hij doet te verkleinen en ons te richten op het ervaren van het kleine geluk: het helpen van anderen of het ervaren van flow. Dit heeft ook een positief effect op onze collega’s. Wijze woorden van de Dalai Lama, die ik maar al te graag meeneem in mijn dagelijks werk. Het heeft mij handvatten gegeven om anders tegen mijn eigen werk aan te kijken en bevestiging dat dit een thema is wat een groot verschil gaat maken binnen organisaties en tussen mensen. Mijn hoofd borrelt dan ook van ideeën.

Bron : klik hier

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s