Dit is het gezondste kantoorgebouw ter wereld

Artikel van Peter Boerman, Management Team augustus 2015.

Dit is het gezondste kantoorgebouw ter wereld

66% medewerkers die productiever zijn, en 5% minder verzuim. Dat is te danken aan het naar eigen zeggen ‘gezondste kantoor ter wereld’.

Het kantoorgebouw staat in Melbourne en is daar het thuis van ziektekostenverzekeraar Medibank. hun business is het om de gezondheid van mensen te verbeteren, en dus dachten ze: dan moet dat helemaal gelden voor de mensen die elke dag bij ons komen werken.Gezond 1

Het nieuwe kantoorgebouw, geopend in 2014 en ontwikkeld door Hassell Studio is deel van een grote cultuurverandering bij de grootste zorgverzekeraar van Australië. Met de claim ‘het gezondste kantoor van de wereld’ te bouwen wilden ze voorbij de traditionele aanpakken gaan. Medewerkers hebben nu vrijheid waar en hoe ze werken. Ze kunnen kiezen uit 26 verschillende ‘werksettings’, van stilteruimtes tot balkons met wifi tot plekken waar ze staand of in het gras kunnen werken. Er is ook veel aandacht voor licht, dat bioritmes volgt.

Sportveld

Op de begane grond is een sportveld te vinden, een grote tuin en een demonstratiekeuken waar de lokale gemeenschap kan proeven van gezond voedsel.

Aparte fietsopgang

Een fietsopgang zorgt ervoor dat fietsers makkelijk naar binnen kunnen fietsen, en hun fiets goed kunnen stallen. Bijzonder, zeker in het niet zo heel fietsgekke Australië.

2.300 planten

In het gebouw staan 2.300 planten, en er zijn ook 2 groene muren van 25 meter hoog. Deze planten moeten helpen stress te verminderen, en de luchtkwaliteit te verbeteren. De golvende vormen van het gebouw moeten het een meer humane uitstraling geven.

80%: meer samenwerking

Al na 4 maanden gebruik bleek het gebouw redelijk veel van de gewenste doelen te bereiken. Bijna 80% procent van de medewerkers meldde in het nieuwe gebouw meer samen te werken, 70% rapporteerde gezondheidsverbetering. Ook zag 66% zichzelf nu als productiever dan in het oude gebouw, en het callcenter zag zijn ziekteverzuim met 5% dalen.

Geen stadion

Het stadion op de foto heeft overigens niets met het Medibank-hoofdkantoor te maken. Dat zou wat al te mooi zijn. Het is het Docklands Stadium, ook wel bekend als Etihad Stadium, naar zijn sponsor. Dit jaar traden One Direction, de Foo Fighters en AC/DC er al op…

Bron: klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s