Geluk op het werk-Scott Adams

Recensie van Peter Turk op het boek van Scott Adams, bekend van de Dilbert-strips.

GELUK OP HET WERK-Scott Adams

Dilbert’s goede raad voor een beter leven op kantoor

De afgelopen paar jaar hebben grote bedrijven een economische theorie die al honderden jaren in onbruik was geraakt nieuw leven ingeblazen, De theorie luidt ongeveer als volgt: “Alles wat de tevredenheid van werknemers vermindert doet de koers van het aandeel stijgen”.
Economie is een duister vak, dus als je eens op iets begrijpelijks stuit, klamp je daar al snel aan vast. Je kunt het managers niet nadragen dat ze tot de conclusie zijn gekomen dat tevredenheid onder de werknemers en de waarde van het aandeel omgekeerd evenredig zijn. De bewijzen voor die theorie stapelen zich al jaren op.gilbert2

In het boek beschrijft de auteur hoe het bedrijfsleven volgens hem een aanval heeft geopend op het geluk van de werknemer.

Recensie

De auteur van dit boek is een Amerikaanse striptekenaar, die bekendheid verwierf door “Dilbert”, een satirische strip over het kantoorleven. Dit boek ademt dezelfde geest. De auteur stelt: “Alles wat de tevredenheid van werknemers vermindert, doet de koers van het aandeel stijgen.” De baas heeft dus alle reden om zijn ondergeschikten het leven zo zuur mogelijk te maken. Dit boek biedt adviezen om het kantoorbestaan leefbaar te houden. Het biedt onder meer suggesties voor het ongemerkt uiltjes knappen onder werktijd, het pesten en manipuleren van collega’s en chefs, het geven van presentaties met duur klinkende, opgebakken lucht en het lanterfanten terwijl je de indruk wekt dat je werkt. Eén en ander wordt geïllustreerd met strips over Dilbert en zijn collega’s. Dat de geboden visie niet uitsluitend op een oververhitte, malicieuze fantasie berust, bewijzen de tientallen, eveneens opgenomen reacties van Dilbertlezers, die vertellen over hún kantoorervaringen. Terloops vertelt Adams ook het een en ander over de totstandkoming van zijn strips en over zijn visie op humor. Wie op een kantoor werkt en houdt van cynische humor, zal van dit boek smullen.

Bron: klik hier
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s