Opleiding Gelukkig Werken (team)coach

3-daagse opleiding Gelukkig Werken (team) coach op 5 september, 6 oktober en 8 november 2016.

Ben jij coach en wil jij zelf aan de slag om anderen te helpen gelukkig(er) te werken? In september 2016 starten we alweer met de vierde opleiding tot Gelukkig Werken (team)coach. Ik heb de afgelopen jaren veel praktische ervaring opgedaan met het (team) coachen van medewerkers en leidinggevenden op het gebied van gelukkig werken. Ik wil deze ervaring graag overdragen op anderen. We richten ons in deze opleiding op coaches die reeds ervaring hebben en zich verder willen specialiseren in het coachen op gelukkiger werken waarbij het bevorderen van zelfsturing centraal staat.Onno Hamburger1

De opleiding bestaat uit 3 losse dagen. De periode tussen deze drie dagen is steeds ongeveer 4 weken. In deze periode wordt verwacht dat je zelf met verschillende Gelukkig Werken instrumenten en oefeningen aan de slag gaat.
Je gaat zelf aan de slag met verschillende instrumenten waarbij je zelf ervaart wat je zelf kan doen om gelukkiger te werken. Daarnaast ga je ook aan de slag om eigen coach klanten  te helpen gelukkiger te werken. Dit kan zowel op individueel vlak als in groepsverband. Voorafgaand aan de opleiding lees je het boek Gelukkig Werken en vul je een aantal vragenlijsten in.
Hoe zien deze drie dagen eruit?

Dag 1. Hoe staat het met jouw eigen geluk in het werk?

Tijdens de eerste ochtend staat de eigen ervaring en eigen beleving van werkgeluk centraal. Je bent dan zelf het onderwerp van analyse. We beginnen de dag met een algemene inleiding over welke factoren bepalend zijn voor gelukkiger werken. We kijken daarbij naar de verschillende factoren die van belang zijn bij geluk in het werk. Ter voorbereiding op deze eerste dag vult iedere deelnemer een aantal vragenlijsten in die ons helpen daar meer zicht op te krijgen. Tijdens deze eerste dag staan hoofdstukken 1 en 2 uit het boek Gelukkig Werken centraal.
De eerste dag van deze opleiding vindt plaats op maandag 5 september a.s. van 9.30-17.30, locatie nabij Leiden.

Dag 2. Interpreteren en coachen van verschillende types op Gelukkig Werken

Ter voorbereiding op dag 2 neemt ieder een aantal vragenlijsten af bij iemand die zij willen coachen op gelukkig werken. Tijdens deze tweede dag bespreken we hoe je de resultaten kan interpreteren en mensen daar op kan coachen. We gebruiken daarvoor verschillende casus. We verdiepen ons in de achtergronden en de neurologie van het geluk. We kijken naar specifieke interventies die je kan inzetten bij de meest gebruikelijke “types” die wij tegenkomen als Gelukkig Werken coaches. Tijdens de tweede dag staan hoofdstukken 3,4,5 & 7 uit het boek Gelukkig Werken centraal. De tweede dag van deze opleiding vindt plaats op donderdag 6 oktober a.s. van 9.30-17.30, locatie nabij Leiden.

Dag 3. Verdieping van Gelukkig Werken coachproces en borging van Gelukkig Werken coachproces.

Tijdens de derde dag bespreken we vragen die er nog liggen en schetsen we een uitgebreider Gelukkig Werken coach traject. We verdiepen ons in verschillende interventies uit de positieve psychologie en hoe je deze specifiek kan laten aansluiten bij jouw deelnemer(s).  Verder wordt besproken hoe je coach klanten kan helpen het geleerde vast te houden. We kijken ook wie je beter niet kan coachen op gelukkig werken (contra-indicaties). We sluiten deze dag af met een certificaat. Tijdens de derde dag staan hoofdstukken 6, 8 & 9 uit het boek Gelukkig Werken centraal. De derde dag van deze opleiding vindt plaats op dinsdag 8 november a.s. van 9.30-17.30, locatie nabij Leiden.

De driedaagse opleiding is toegankelijk voor coaches die al ervaring hebben als coach en zich willen specialiseren tot Gelukkig Werken Coach. Bij deze opleiding wordt ervan uitgaan dat de basale coach vaardigheden reeds aanwezig zijn. Voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (maximaal 6). De deelnemers hebben toegang tot een besloten online Gelukkig Werken groep. Deze driedaagse opleiding is zowel gericht op het coachen van individuen als op het coachen van groepen om gelukkiger te werken.

Na de opleiding zelf aan de slag als Gelukkig Werken Coach

Na de opleiding bestaat de mogelijkheid om jezelf te profileren als Gelukkig Werken Coach via o.a. de Startpagina rond Geluk en indien gewenst een eigen onderscheidend email adres (jouwnaam @ gelukscoach.nl).
Data:
Dag 1: 5 september 2016
Dag 2: 6 oktober 2016
Dag 3: 8 november 2016
Inschrijving:
De kosten voor deze opleiding zijn € 1295 (excl. BTW). Wil je meer informatie over de opleiding of alvast een plek reserveren neem dan contact met mij op. Voorafgaand aan de opleiding hebben we in ieder geval even telefonisch contact om de verwachtingen af te stemmen.

Contact

Wil je meer weten over deze opleiding neem dan even contact op met Onno Hamburger (info@gelukkigwerken.nl of 071-3020000).
Bron: klik hier
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s