Ontevredenheid over baan neemt toe

Bericht op monsterboard, juli 2016.

Ontevredenheid over baan neemt toe

Vier op de tien Nederlanders is ontevreden over het totaalplaatje van zijn werk. Deze ontevredenheid nam in een jaar met 14 procent toe, zo blijkt uit de jaarlijkse Loonwijzer/Monsterboard WageIndex.
Nederlanders zijn doorgaans het minst te spreken over hun salaris (68% ontevreden) en het meest tevreden over hun collega’s (77 % tevreden). Circa vier op de tien medewerkers is ontevreden over hun manager. Onvrede is een belangrijke om op zoek te gaan naar een nieuwe betrekking. Ruim 53 procent van de Nederlanders hoopt binnen een jaar een nieuwe baan te vinden.
Marketing- en communicatiemedewerkers zijn het minst tevreden over hun salaris. Slechts 21 procent is tevreden, tegenover 46 procent in 2014. Onder medewerkers in de bouw ligt dit op 30 procent, binnen de financiële sector en ICT-branche op respectievelijk 37 en 38 procent. Hoewel marketing- en communicatiemedewerkers vaak ontevreden zijn over het salaris is 93 procent blij met de zekerheid die de baan biedt. In andere sectoren ligt dit percentage lager.

218597 tevredenheid tabel eef537 original 1469020333

Bron: klik hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s