Onboarden: de happy check van Sysmex en 10 tips

Post of greatplacetowork.nl, september 2016. Zorg ervoor dat nieuwe collega’s op een persoonlijke manier in de organisatie en binnen het team terechtkomen en dat de missie en waarden worden geïntroduceerd om die cultuur eigen te maken.

10 tips voor het verwelkomen van een nieuwe medewerker

Beeld je even in, het is je eerste werkdag bij je nieuwe baan. Vol spanning en energie ga je richting je nieuwe werk en bent benieuwd wat voor cultuur je zult aantreffen en hoe je zult worden verwelkomd. Wordt het een warm bad? Zul je met open armen worden ontvangen? Dit is ook hoe andere medewerkers voor het eerst jouw organisatie betreden. En dan de vraag aan jou: wat doet jouw organisatie om nieuwe medewerkers op een persoonlijke manier te verwelkomen? En hoe worden zij geïntegreerd in de cultuur?

Happy Check van Sysmex

Jaarlijks organiseert Sysmex  (laboratoriumbenodigheden) een ‘Happy Check’. Alle nieuwe collega’s van het voorbije jaar worden uitgenodigd voor een inspirerende dag in een informele setting. Het doel is enerzijds om verder kennis te maken met Sysmex en met de mensen. Dit gebeurt onder andere door middel van een toelichting door de Managing Director en de HR-afdeling. Daarnaast wordt er gedaan aan speeddating en verschillende spelvormen waarin nieuwe medewerkers de kans krijgen om feedback te geven op hun eerste jaar. Anderzijds wordt er vooruitgeblikt op de toekomst door de nieuwe medewerkers ‘manager for 1 day’ te laten zijn. Naderhand presenteren ze de uitkomsten van hun brainstormsessie over wat ze zouden aanpakken en eventueel verbeteren. Dit actieplan wordt meegenomen naar de managementmeeting en in het Great Place to Work® actieplan. Deze dag wordt steeds zeer enthousiast ontvangen door de nieuwe collega’s, zelfs zozeer dat er een gezonde jaloezie ontstaat bij de andere collega’s. Daarom zal de volgende Sysmex-speeddate worden georganiseerd voor 135 personen.

10 tips

Een aantal ideeën om nieuwe medewerkers te verwelkomen binnen hun nieuwe kring van collega’s en de organisatie(cultuur) is net al genoemd, maar er zijn natuurlijk meer manieren om dit optimaal te doen. De volgende 10 tips hebben we voor je op een rijtje gezet:

1. Stuur een e-mail/cadeau/brief naar het huis van de nieuwkomer voorafgaand aan de eerste werkdag.

2. Leg welkomstteksten/-cadeaus op het bureau van de nieuwkomer.

3. Organiseer een lunch met de medewerker.

4. Introduceer nieuwe medewerkers aan andere medewerkers en ook bij top executives.

5. Maak tijd vrij voor directe collega’s om persoonlijk kennis te maken.

6. Organiseer een feestelijk evenement voor nieuwe medewerkers.

7. Laat zien hoe de waarden van de organisatie gelinkt zijn aan het succes van het bedrijf.

8. Toon video’s of literatuur over de bedrijfsgeschiedenis.

9. Stel een mentor aan, die de nieuwe medewerker begeleidt.

10. Creëer een follow-up programma voor nieuwe medewerkers.

Een warm bad

Even terug naar die nieuwe medewerker en al zijn of haar verwachtingen ten opzichte van die nieuwe, spannende baan. Het gaat er dus niet om dat je de nieuwe medewerkers meteen middelen biedt waarmee ze gelijk aan de slag gaan en productief kunnen zijn. Zorg ervoor dat ze op een persoonlijke manier in de organisatie en binnen het team terechtkomen en dat de missie en waarden worden geïntroduceerd om die cultuur eigen te maken. Met de Best Practice van Sysmex en de 10 tips heb je nu mooie handvatten om dit warme bad klaar te zetten.

Bron: klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s